PO PRVI PUT

MATF HACKATHON 2023

UŽIVO24 SATA

Možete li da se sumirate za samo 24 sata i da napravite gotovo rešenje na zadatu temu?

10 TIMOVA

Može li vaš tim da bude najbolji u konkurenciji od 10 timova? Prva tri tima dobijaju vredne nagrade!

3 ILI 4 ČLANA TIMA

Možete li da skupite svoju sjajnu ekipu koja će moći da odgovori izazovu?

8 - 9. APRIL

Kakvi su vam planovi za 8. i 9. april? Hakaton je zakazan! Prijave su otvorene do 30. marta! Popunite Vašu prijavu što pre!Vreme je za novo programersko takmičenje!

Studentska unija matematičara SUMA organizuje treći po redu MATF Hackathon 2023.

 • MATF Hackathon 2023 je 24-časovno programersko takmičenje koje će se održati 8. i 9. aprila 2023, i to po prvi put uživo! To znači da sve takmičare očekuje uzbudljiva i nezaboravna noć na fakultetu, koja će biti značajan iskorak u vašem razvojnom putu programera!

 • Prvi korak predstavljaju kvalifikacije, koje će se održati 2. aprila 2023. u online formatu. Svi prijavljeni timovi će davati odgovore na postavljena pitanja iz opšteg znanja o programiranju i matematici, kao i na pitanja koja su usko vezana za temu takmičenja. Deset najbolje plasiranih timova će nakon kvalifikacija imati priliku da se takmiče u finalu gde će svoja znanja, veštine, kreativnost i timski rad moći da iskoriste u realnom okruženju i na realnom problemu.

 • Cilj takmičenja je da je mladi i entuzijastični timovi za kratko vreme dizajniraju i izrade softversko rešenje na zadatu temu.

 • Klikom na dugme Prijavi se , pored značajnog iskustva, dobijate i priliku da osvojite neku od vrednih nagrada. Naime, za prvo mesto, obezbeđena je nagrada u vrednosti od 100000 dinara, za drugo mesto 60000 dinara, a za trećeplasiranu ekipu, nagrada u vrednosti od 40000 dinara. Pored toga, timovi će u toku izrade svojih rešenja imati podršku i pomoć IT stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u svojim oblastima, u vidu konsultacija.

 • Takmičari mogu koristiti tehnologije po izboru, sve dok ta tehnologija može da isprati zahteve zadatog zadatka. Tema ovogodišnjeg takmičenja je za sada tajna, a biće otkrivena na sam dan takmičenja.

 • Forma za prijavu se nalazi na sledećem linku, a prijave su otvorene do 30. marta 2023. godine u 23:59.
  Pratite nas i na našem Instagram profilu @suma_matf.
  Kvalitetan programer svoj put gradi iskustvom, šireći svoje vidike. Neka zato MATF Hackathon 2023 bude vaš naredni stepenik!

  Čekamo vas!


ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Ko može da se prijavi na MATF hakaton i kako izgledaju timovi?

Na MATF hakaton mogu da se prijave svi studeti i srednjoškolci koji su zainteresovani za programiranje, kao i programeri sa najviše godinu dana iskustva. Takmičari se prijavljuju u timovima od po 3 ili 4 člana. Neophodno je da se svaki član posebno prijavi. Takmičari ne moraju da budu sa istog fakulteta (ili iste srednje škole).

Kako će izgledati takmičenje?

Takmičarski dani će sa sastojati od tri dela: uvodnog dela, takmičarskog dela i završnog dela. U uvodnom delu takmičari će biti upoznati sa sponzorima takmičenja, žirijem i dobiće precizne informacije o temi i šta se očekuje od njih. Takmičarski deo traje 24 sata i tokom tog perioda takmičari razvijaju svoje rešenje, kao i prezentaciju svog rešenja. Svaki tim će imati po dve konsultacije sa žirijem tokom takmičenja u trajanju od po 10-15 minuta. U završnom delu, takmičari predstavljaju svoja rešenja pred žirijem, ostalim takmičarima i svim zainteresovanim posmatračima. Posle prezentacija, žiri će u roku od sat vremena doneti odluku o pobednicima takmičenja.

Ko su članovi žirija takmičenja?

Žiri takmičenja se sastoji od predstavnika sponzora, profesora fakulteta i jednog člana SUME.

Koja je tema hakatona?

Posle završetka prijava biće poznate oblasti programiranja iz kojih će biti zadata tema. Tema hakatona će biti poznata tek na dan takmičenja. Zadatak će biti prilagođen gradivu koje se obrađuje na fakultetima i vremenu koji takmičari imaju na raspolaganju.