MATF HACKATHON
DOBRO DOŠLI NA MATF HACKATHON 2022!


24 SATA

Možete li da se sumirate za samo 24 sata i da napravite gotovo rešenje na zadatu temu?

10 TIMOVA

Može li vaš tim da bude najbolji u konkurenciji od 10 timova? Prva tri tima dobijaju vredne nagrade!

3 ILI 4 ČLANA TIMA

Možete li da skupite svoju sjajnu ekipu koja će moći da odgovori izazovu?

9 - 10. APRIL

Kakvi su vam planovi za 9. i 10. april? Hakaton je zakazan! Prijave su otvorene! Popunite Vašu prijavu što pre!

Studentska unija matematičara SUMA organizuje drugi po redu online MATF Hackathon 2022!
MATF Hackathon 2022 je 24-časovno programersko takmičenje koje za cilj ima da mladi i entuzijastični timovi za kratko vreme dizajniraju i izrade softversko rešenje na zadatu temu.
Timovi od 3 ili 4 člana koji prođu kvalifikacije imaće priliku da se takmiče u finalu gde će svoja znanja, veštine, kreativnost i timski rad moći da iskoriste u realnom okruženju i na realnom problemu, čime stiču veoma važna iskustva koja će im sigurno značiti u daljem profesionalnom životu. Pored toga, timovi će u toku izrade svojih rešenja imati podršku i pomoć IT stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u svojim oblastima, koji će svojim znanjem, kroz konsultacije pomoći takmičarima da unaprede svoja rešenja u toku trajanja MATF Hackathona. Takmičari mogu da koriste tehnologije po izboru sve dok ta tehnologija može da isprati zahteve zadatog zadatka. Tema ovogodišnjeg je za sada tajna, a temu zadaje kompanija IGT kao glavni sponzor ovogodišnjeg MATF Hackathona.


GLAVNI SPONZOR


igt


POČASNI SPONZOR


merkle

POČASNI SPONZOR


rtrk

POČASNI SPONZOR


infostud


PARTNER PROJEKTA


sedecom

PARTNER PROJEKTA


vicert

PARTNER PROJEKTA


globos

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Ko može da se prijavi na MATF hakaton i kako izgledaju timovi?

Na MATF hakaton mogu da se prijave svi studeti i srednjoškolci koji su zainteresovani za programiranje, kao i programeri sa najviše godinu dana iskustva. Takmičari se prijavljuju u timovima od po 3 ili 4 člana. Neophodno je da se svaki član posebno prijavi. Takmičari ne moraju da budu sa istog fakulteta (ili iste srednje škole).

Kako će izgledati takmičenje?

Takmičarski dani će sa sastojati od tri dela: uvodnog dela, takmičarskog dela i završnog dela. U uvodnom delu takmičari će biti upoznati sa sponzorima takmičenja, žirijem i dobiće precizne informacije o temi i šta se očekuje od njih. Takmičarski deo traje 24 sata i tokom tog perioda takmičari razvijaju svoje rešenje, kao i prezentaciju svog rešenja. Svaki tim će imati po dve konsultacije sa žirijem tokom takmičenja u trajanju od po 10-15 minuta. U završnom delu, takmičari predstavljaju svoja rešenja pred žirijem, ostalim takmičarima i svim zainteresovanim posmatračima. Posle prezentacija, žiri će u roku od sat vremena doneti odluku o pobednicima takmičenja.

Ko su članovi žirija takmičenja?

Žiri takmičenja se sastoji od predstavnika sponzora, profesora fakulteta i jednog člana SUME.

Koja je tema hakatona?

Posle završetka prijava biće poznate oblasti programiranja iz kojih će biti zadata tema. Tema hakatona će biti poznata tek na dan takmičenja. Zadatak će biti prilagođen gradivu koje se obrađuje na fakultetima i vremenu koji takmičari imaju na raspolaganju.