MATF HAKATON
HVALA SVIM TAKMIČARIMA!

VIDIMO SE SLEDEĆE GODINE!


24 SATA

Možete li da se sumirate za samo 24 sata i da napravite gotovo rešenje na zadatu temu?

10 TIMOVA

Može li vaš tim da bude najbolji u konkurenciji od 10 timova? Prva tri tima dobijaju vredne nagrade!

3 ILI 4 ČLANA TIMA

Možete li da skupite svoju sjajnu ekipu koja će moći da odgovori izazovu?

3. - 4. APRIL

Kakvi su vam planovi za 3. i 4. april? Hakaton je zakazan! Prijave su otvorene! Popunite prijavu već sada!
team

HAKATON 2021 - PRVI ONLINE MATF HAKATON

Studenti ETF-a, Pavle Šoškić, Nikola Maksić, Marko Skakun i Đorđe Marjanović, članovi tima Tarabići, pobednici su prvog hakatona koji je održan u organizaciji Studentske unije matematičara “SUMA“, koja deluje pri Matematičkom fakultetu u Beogradu. Oni su za samo 24 sata, koristeći trenutne vrednosti zagađenja i aktuelne meteo podatke koji dolaze iz lokalnih mernih stanica, napravili aplikaciju koja predviđa zagađenje vazduha i do 10 dana i time osvojili nagradu od 100.000 dinara i plaćenu praksu u kompaniji Endava. Na ovogodišnjem hakatonu učestvovalo je 10 timova sa pet tehničkih fakulteta.
Tema hakatona u središte stavlja aktuelan problem zagađenosti vazduha, a studenti su imali zadatak da svojim rešenjima omoguće predviđanja vrednosti njegovog kvaliteta na osnovu meteoroloških i pojedinih izvedenih parametara. Takmičari su prezentovali nove, zanimljive i originalne softvere koji mogu pomoći da se ovaj višegodišnji problem popravi.
Drugo mesto i nagrada od 60.000 dinara pripala je timu „Crveno pivo“ koji čine studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, dok su trećeplasirani „Flamungosi“ studenti Matematičkog fakulteta u Beogradu osvojili nagradu od 40.000 dinara.
Na SUMA hakaton prijavilo se više od 200 učesnika raspoređenih u 61 tim, da bi se nakon kvalifikacione faze došlo do 10 najboljih. Cilj takmičenja bio je da poveže studente širom Srbije i omogući im da testiraju svoje veštine i znanja, te steknu veliko iskustvo koje ističe programere u budućem usavršavanju i napretku u karijeri. Takmičenje je realizovano zahvaljujući značajnoj podršci IT kompanija koje posluju na domaćem tržištu – Endave, Microsofta, Ubisofta i Sedecoma, kao i brojnih naturalnih partnera projekta.


GLAVNI SPONZOR


endava


ZLATNI SPONZOR


microsoft


POČASNI SPONZOR


sedecom

POČASNI SPONZOR


ubisoft


NATURALNI PARTNERI

naturalni


ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Ko može da se prijavi na MATF hakaton i kako izgledaju timovi?

Na MATF hakaton mogu da se prijave svi studeti i srednjoškolci koji su zainteresovani za programiranje, kao i programeri sa najviše godinu dana iskustva. Takmičari se prijavljuju u timovima od po 3 ili 4 člana. Neophodno je da se svaki član posebno prijavi. Takmičari ne moraju da budu sa istog fakulteta (ili iste srednje škole). Takođe, takmičari koji nemaju svoj tim, mogu se prijaviti i pojedinačno, pa će članovi SUME spojiti pojedinačne takmičare u timove.

Kako će izgledati takmičenje?

Takmičarski dani će sa sastojati od tri dela: uvodnog dela, takmičarskog dela i završnog dela. U uvodnom delu takmičari će biti upoznati sa sponzorima takmičenja, žirijem i dobiće precizne informacije o temi i šta se očekuje od njih. Takmičarski deo traje 24 sata i tokom tog perioda takmičari razvijaju svoje rešenje, kao i prezentaciju svog rešenja. Svaki tim će imati po dve konsultacije sa žirijem tokom takmičenja u trajanju od po 10-15 minuta. U završnom delu, takmičari predstavljaju svoja rešenja pred žirijem, ostalim takmičarima i svim zainteresovanim posmatračima. Posle prezentacija, žiri će u roku od sat vremena doneti odluku o pobednicima takmičenja.

Koje su nagrade na takmičenju?

Obezbedili smo vredne nagrade za najbolje takmičare!
1. mesto - nagrada u vrednosti od 100.000 dinara
2. mesto - nagrada u vrednosti od 60.000 dinara
3. mesto - nagrada u vrednosti od 40.000 dinara

Takođe, svi takmičari će dobiti poklon pakete od naših sponzora.

Ko su članovi žirija takmičenja?

Žiri takmičenja se sastoji od predstavnika sponzora, profesora fakulteta i jednog člana SUME.

Koja je tema hakatona?

Posle završetka prijava biće poznate oblasti programiranja iz kojih će biti zadata tema. Tema hakatona će biti poznata tek na dan takmičenja. Zadatak će biti prilagođen gradivu koje se obrađuje na fakultetima i vremenu koji takmičari imaju na raspolaganju.